Härligheter

Restauranger

Vid Grizzlys dalstation finns en nybyggd fantastiskt fin restaurang. 130 sittplatser. Varför inte börja med en aptitretare vid den stora öppna spisen för att därefter inmundiga något annat gott. Här kan du njuta miljö, närvaro och god mat. (Det tycker i varje fall vi…)

En annan omtyckt restaurang och after ski med bar är Björnrikegården. Skidorna ställer du mot väggen. När du är klar åker du vidare. Där finns också vissa aftnar med satsningar på vissa specialitèr / maträtter. Trevlig miljö.

Vid blästervallen finns en cafeteria med mat. Inte öppen kvällstid. Men det brukar vara mycket folk på dagarna.

Centrumanläggningen har egen restaurang och bar, after ski. Bra solläge.

Pianobaren på Skalets högfjällshotell kan vara ett måste. På ”skalet” finns även flera restauranger av olika slag. Dessotom en inredningsbutik som inte är helt fel.

Vålkojan en liten kulinaritet i genuin miljö. 10 km mot Sveg

Restaurang Huzzky i Vemdalen och Tonys Pizzeria, Vemdalens camping. En Campinganläggning med nybyggd restaurang. Inte så vanligt.

Glöm inte bort att det finns Take Away mat på en del håll i Vemdalen. Då kan du njuta hemma vid den öppna spisen och få en slant över.

Kort sagt. Det finns ett bra utbud av både billigare mat samt traditionell restaurang-miljö.

För matupplevelser i stort läs mer…

http://www.vemdalen.se/sv/Matupplevelser/

 

Turistbyrån citat… På restaurangerna i området råder en familjär atmosfär. Maten är i huvudsak tillagad av råvaror från trakten och serveras i en genuin fjällmiljö. Här kan du känna dig hemma.

Mysiga caféer med våfflor som specialitet och prisbelönta restauranger med gedigna menyer. Området erbjuder det mesta. Självklart kan du även ta del av det lokala mathantverket på något utav gårdsmejerierna och stenugnsbagerierna….slut citat

Underhållning.

Enklast är att hålla ögonen öppna och ta del av informationen på anslagstavlor och tidningar som gratis delas ut i matvaruaffärerna. Det finns underhållning i många olika smakriktningar.

Snövessla. Häst och släde

Under högsäsong finns snö-vesseltrafik till Varggransstugan. Häst och släde kan finnas vissa tider nere vid blästervallen. Slädturen går i skogen och i anslutning till turen brukar kaffepannan finnas varm i tältet.

Var finns vad ?

Taxi finns i Vemdalen 0684-30222 och Måhlins 0684 10500.

Bensinstation finns i Vemdalens by. Statoil automatstation. En liten butik med livsmedel, och enklare, biltillbehör. Öppet alla dagar.

Systembolagsutlämning sker hos Ekbergs Fiske i Vemdalens By. Tel 0684-30036.

Uttagsautomat finns på Vemdalsskalets Högfjällshotell.

Apotek finns i ICA Björnrike 0684- 320 50.

ATG finns i Spel & Gott i Vemdalens By.

Allt som du inte vet Finns på  www.vemdaleninfo.se Tipps om det mesta samt vardagsinfo som är väl värd att läsa.