Skidåkning

Pister.

Ett eldorado av pister. Du kan köpa liftkort som förutom i Björnrike även kan användas på Vemdalsskalet och Storhogna. Eller vad sägs 55 nedfarter och 34 liftar fördelade på 3 områden.

Fanny park för den som vågar.

Men chansa inte. Det förekommer att landslagets slalomåkare tränar i Björnrike. Det förekommer även en del tävlingar. Men det är även en fantastisk möjlighet för barnen att lära sig slalomåkning i mjuka backar, fint preparerade, med minimal risk för skador.

Spår

Spårcentral finns c:a 2 km från Centrumanläggningen. Bilväg eller snövessla ända fram till spårcentralen. 2, 5 och 7 km. Spår finns mellan vemdalsskalet och klövsjö Spåren är designade av erfarna skidåkare som deltagit i landslaget.

Spåren går såväl ovanför trädgränsen som därunder. Det går att ta lift upp på toppen på fjället och därifrån fortsätta till längdspår. 50 km spår finns för både klassisk och skating stil. Därtill kommer 18 mil rösade leder. Det finns raststugor på fjället, Varggransstugan tex däer serveras kaffe  och ibland våfflor.  Fråga på centrumanläggningen efter turkartor.